Misschien heb je ooit wel eens gehoord van colloïdaal goud, maar heb je eigenlijk geen idee wat dit nu precies is. In het kort gezegd is colloïdaal goud, goud dat je drinkt voor een betere gezondheid. Dit is uiteraard de meest simplistische uitleg die er is en slechts bedoeld om je een eerste indruk van deze term te geven.

In dit artikel vertellen we je met veel plezier iets meer over deze bijzondere toepassing van goud.

Colloïde

Maar voordat we iets dieper ingaan op dit ‘vloeibare’ goud, is het goed om te weten wat het woord colloïdaal betekent. Dit woord is afgeleid van het Griekse woord ‘Kolla’, dat zoveel betekent als lijm. Een colloïde is een klein deeltje met een afmeting die tussen de 1 en de 10.000 nanometer ligt. Overbodig om te zeggen dat dit zeer, zeer klein is.

Een colloïde kan gevonden worden in gas, vloeistof en vaste vorm. In het geval van colloïdaal goud gaat het dus om uiterst kleine deeltjes goud die aan water zijn toegevoegd. Deze deeltjes zijn overigens zo klein dat ze met het blote oog niet zichtbaar zijn.

Gedestilleerd water

De uiterst kleine deeltjes goud worden niet aan zomaar water toegevoegd. Belangrijk is de kwaliteit en zuiverheid van het water en vandaar dat colloïdaal goud vrijwel altijd wordt toegevoegd aan gedestilleerd water. Dit is namelijk zeer zuiver water, omdat door destillatie veel anorganische zouten en vele organische stoffen uit het water zijn gehaald. Om bacteriën geen kans te geven bevat colloïdaal goud ook vrijwel altijd colloïdaal zilver, oftewel miniem kleine deeltjes zilver.

Waarom zou je überhaupt ‘goud drinken’?

Voor je lol een ‘slokje goud’ nemen, dat doe je natuurlijk niet. Hiervoor is colloïdaal goud simpelweg te kostbaar. Je gebruikt deze toepassing van goud om je gezondheid op peil te houden of om deze een boost te geven.

Aan goud worden namelijk geneeskrachtige gaven toebedacht en wist je bijvoorbeeld dat dit edelmetaal van nature voorkomt in ons lichaam? Weliswaar in heel kleine hoeveelheid van ongeveer 0,2 milligram (bij volwassen personen van 70 kilo), maar toch. Het zit in de hersenen, waar het dienst doet als geleider van signalen van en naar onze hersenen. Je hoeft niet bang te zijn dat je colloïdaal goud giftig is, want de uiterst minieme hoeveelheid richt geen toxische schade aan.

Belangrijkste bijdragen van colloïdaal goud aan je gezondheid

Ondersteunen van je immuunsysteem

Colloïde goud ondersteunt je immuunsysteem, oftewel de natuurlijke afweer van je lichaam tegen onder andere virussen, bacteriën en infecties. Het is geen garantie dat je niet ziek wordt of iets dergelijks, maar door je natuurlijke afweer op peil te houden, ben nu eenmaal minder vatbaar voor infecties, bacteriën en virussen.

Hulp bij mentale klachten

Colloïdaal goud kan mogelijk ook hulp bieden als je last hebt van mentale klachten. Deze gaan veelal gepaard met stress en minder goed slapen. Ook een verslaving kan hieraan ten grondslag liggen. De mineralen in colloïdaal goud worden snel door je lichaam opgenomen en deze hebben een gunstige uitwerking op je mentale gesteldheid.

Disclaimer:

Zoek bij mentale klachten altijd hulp van een professional. Dit kan een psycholoog zijn, maar ook je huisarts of medisch specialist. Colloïdaal goud is hooguit een hulpmiddel, maar geen geneesmiddel en pakt bovendien de oorzaak van mentale klachten niet aan.

Van colloïdaal goud wordt gezegd dat het ook bijdraagt aan het bestrijden van verschillende ziektes en aandoeningen, waaronder artritis, reuma en chronische ontstekingen van gewrichten. De medische wetenschap is hier verdeeld over en vandaar dat dit geen harde claims zijn.

Eenvoudig te gebruiken

Het gebruik van colloïdaal goud is zeer eenvoudig. Het is in de meeste gevallen slechts een kwestie van een aantal druppels op of onder je tong aanbrengen. De druppels houdt je voor een korte periode in de mond, waarna je ze doorslikt. Let op: lees altijd de handleiding die de fabrikant met het product meelevert. Hierin lees je niet alleen hoe je het colloïdaal goud tot je neemt, maar ook wat de voor jou beste dosering ervan is.

Voor zover bekend zijn er geen bijwerkingen verbonden aan het gebruik van colloïdaal goud. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jij geen klachten ervaart als je dit gebruikt. Mocht dit namelijk wel het geval zijn, neem dan contact op met je huisarts en/of stop direct met het gebruik ervan.

Waarom is colloïdaal goud zo duur?

Dit laat zich voor een deel natuurlijk wel raden. Zoals je vast en zeker weet is goud een zeer kostbaar edelmetaal. Dat betekent dat alles waar goud in is verwerkt een behoorlijk prijskaartje heeft. Maar dat is niet de enige reden. Het is ook een kostbaar en complex proces om colloïdaal goud te maken en dat drijft de prijs ervan op.

Of colloïdaal goud voor jouw gezondheid van meerwaarde is, dat kunnen wij uiteraard nooit beoordelen. Trek wat dit betreft je eigen conclusie of overleg dit met je huisarts of apotheker.